Italienska sånger med Maria Keohane och Anita Agnas

Anita och Maria vid flygeln

Radarparet Maria och Anita bjöd på en minnesvärd tidsresa i musikens värld. En sammanhållande länk var det sångbara italienska språket. Marias förmåga att gestalta och dramatisera gjorde att även den som inte är bevandrad i italienska kunde förstå texterna. Vi fick höra arior ur verk av Monteverdi, Vivaldi, Händel, Mozart, Bellini med flera. Maria berättade om de olika verken och placerade in dem i musikhistorien.

 

Maria Keohane

Vi berördes alla av Marias vackra och fylliga sopran, hennes sångteknik och musikalitet. Det kändes nästan overkligt att två professionella musiker ville framträda bara för oss. Dom bjöd också på två välkända extranummer, Volare och Sole mio, och uppmanade oss att sjunga med. Nu kan vi skryta med att vi har sjungit tillsammans med Maria Keohane!

Vi tackade för en oförglömlig afton med stående ovationer. Något annat var otänkbart.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.