Årsmöte torsdag den 31 mars 2016

En tapper skara på 18 personer hade mött upp till årsmötet

Anne-Marie och Pia begrundar seriöst sina uppdrag

Anne-Marie och Pia begrundar seriöst sina uppdrag

Till ordförande resp sekreterare för kvällen valdes Anne-Marie Hammar och Pia Witt.

Verksamhetsberättelsen lästes upp av Anne-Marie (vi har gjort en hel del under 2015) Revisionsberättelsen lästes upp av revisor Curt Winberg, och ansvarsfrihet beviljades för styrelsen. Medlemsavgiften för år 2017 blir densamma som tidigare alltså 200,-/medlem. I styrelsen ingen större förändring.  Vi stärker upp med ytterligare en suppleant, Marianne Björnfot-Cohen går in på två år. Någon valberedning har vi inte utan vi får klara oss utan tills vidare.

godisMötet avslutades.  Innan vi reste oss berättade Anne-Marie om vad som glunkas till hösten och det är inga dåliga grejer……

Nu blev det en bensträckare. Ett godisbord var uppdukat, bara att ta för sig.  På ett annat bord stod dryckerna uppställda som soldater väntande på att få möta sitt öde.

Nu vankades en klassisk italiensk film från 1951.  ”Miraklet i Milano” av Vittorio de Sica.  Vi fick först en introduktion av filmen där vår Ulrika hade fått förstärkning av en äkta italienare, Luigi. Han berättade på italienska och Ulrika översatte. Filmen ingår i den s.k. neorealismen, som tillkom efter kriget.  Mussolini hade ju förbjudit alla utländska filmer, vilket i sin tur gjorde att den inhemska filmen fick ett uppsving.  Vittorio de Sica ville helst ha amatörer i sina filmer och inte heller ville han ha studiotagningar utan allt skulle filmas i reell miljö. Mussolini hade också förbjudit dialekter i italienska filmer men nu flödade dessa fritt.

Ulrika och Luigi

Ulrika och Luigi

Filmen som vi fick se var underhållande, rolig, tänkvärd, charmig och verkligen ett historiskt dokument i filmgenren. Efter filmen gjorde nygamla styrelsen ett konstituerande möte och den sammansättningen finns att läsa på vår hemsidas startsida.

Nu ser vi fram emot föredrag om Italienska trädgårdar med AnnLarås den 3 maj på Staberg. Se hemsidans program

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.