I kväll i pizzans tecken tisdag 23 november 2021

Pontus berättar om hur det gick till när iden blev verklighet.

Francesco och Pontus

Från ingenstans poppade det upp en idé i huvudet på Pontus.  Han skulle öppna en pizzeria.  Det var inte själva bakandet som lockande utan hur skapar man en intressant interiör till maten. Från idé till verklighet blev det när han via vissa personer kom i kontakt med Francesco som gärna hängde på.  Men Rom byggdes inte på en dag.  När väl drömmen slagit rot så ställdes kraven att det skulle bli bra.  Väldigt bra.  Ner till Italien för att söka det bästa i ingredienser och smaker och upplevelser. Så småningom började bitarna hamna på plats. Första pizzerian blev på Ingarvet i juni 2019. Pizzorna hade rykande åtgång. Nu hade man luft under vingarna. Nya tankar dök upp, vi skall kanske ha ett ställe där vi också kan erbjuda kunderna sittplatser inomhus.  Tidigare hade det bara varit ”to-go”.  En promenad runt gruvan och tankarna började snurra.  Tomma lokaler uppe vid Oscars lave lockade.  Pontus kontaktade stiftelsen och fick positiva svar. Nu blev det till att kontakta Fredrik i Lund och få honom med på tåget. Det gick utan större övertalning.

Kunde inte vänta utan högg en bit innan fotografering

Medan Pontus berättade om början så fixade Fancesco våra pizzor. Därefter bytte de plats och Francesco berättade för oss om det viktiga med ingredienserna och värmen i ugnen och hur länge de skulle vara inne och mjölet och hanteringen av desamma. Och oljan, oljan är viktig. Man har också börjat lite lätt med försäljning av egen importerad olja. (kan kanske bli en olivoljeprovning vad det lider)

Som bonus berättade Monica lite om pizzans historia

Vi hade en trevlig och intressant kväll med mycket prat också mellan oss medlemmar.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.