Årsmötet den 24 februari 2022

i väntan på…

Det var härligt att vara i gång igen.  Vi hade gjort en liten smygöppning med två program förra året men nu kändes det på riktigt. Vi gick ut stenhårt med årsmötet. Vi var många som ville vara med och det var nästan så att lokalen inte räckte till. Kvällen bjöd på

1 Årsmöte  2 lotteri  3 god italiensk buffe       4 reseberättelse

I samband med att man ”checkade in” fick alla varsin lott. Ett lotteri med fem fina vinster (en bonus för kvällen) själva årsmötet gick som vanligt på räls. Vi fick en ny ledamot, Lars Wilhelmsson som ersätter Aina Dalentoft som hade avböjt omval.

Aina med både blommor och lotterivinst 

Vi tackar Aina varmt för sin tid i vår styrelse där hon har varit en tillgång för oss. Vi önskar Lars Wilhelmsson välkommen på hennes plats.

Efter mötet var det dags för den stora attraktionen för kvällen. Marie och Göran Ganters visade bilder, filmsnuttar och berättade om sin resa till Apulien med Bo Hagström. Många kände igen sig och många fick restips. Från en filmsnutt  berättar Bo om hur man gör och bör tänka på när man skall bedöma olivolja.  Olivoljan från Toscana är bäst beroende på att man där har satsat på nya moderna maskiner.  För det är viktigt att olivoljan inte får komma i kontakt med syre. Den bästa skörden får man i oktober/november. När man smakar på en olivolja så skall man liksom tugga på den samtidigt som man kraftigt drar in doften genom näsan. Det ni – det är något att träna på. Lika viktigt som att avsmaka vin, så det så.  (olivoljeprovning är något som ligger och svalpar i styrelsens programverksamhet framöver). Många små privata vingårdar besöktes på resan och en trend som påvisades är att många döttrar tar över rörelsen efter sina föräldrar. När viner var på tal fick jag lära mig ett nytt ord oenolog = vinkännare.

Göran och Marie Ganters

Därefter blev det prat från alla och lotteridragningen tog sin början. Fem likadana vinster bestående av tiramisu, olivolja, kex, marmelad mm.

Man hade tillfälle att anmäla sig till kommande program och resan till ambassaden den 27 april börjar bli fulltecknad.

För den som vill läsa om vårt program med Bo Hagström i Falun kan söka sig ner till år 2016  sök 20 september. Det finns för övrigt många roliga och intressanta program som vi har haft. Kika gärna in

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.