Årsmöte med schlagersång den 25 mars 2015

Mötet tog sin början och dagordningen följdes

ikf  1

Här är idel glada miner efter en lyckad strof

Verksamhetsberättelsen lästes upp av Anne-Marie och Ulrika beskrev det ekonomiska läget, vilket är starkt. Vi är i dagsläget 37 betalande medlemmar.
Revisorerna läste revisionsberättelsen och styrelsen gavs ansvarsfrihet.
Styrelsen förändrades en aning då vår duktiga sekreterare ville göra ett break och ägna lite mer tid åt andra spännande göromål.  Carin Lindqvist (ny) går in som ord. styrelseledamot och Pia Witt (ny) går in som suppleant. Ingegerd Permalm går in som kassör fr o m 1/1 2015 och Ulrika Lind blir ord. styrelseledamot. Hela styrelsens sammansättning finns att läsa på hemsidans startsida.

Direkt efter årsmötet avtackades Annette Eriksson av vår ordförande Anne-Marie. Det blev ett lite känslosamt avtackande, för Anette har varit mycket uppskattad både som sekreterare och kamrat.

Och nu över till schlagersjungandet.

"Maestro" Hans, vilken vi inte hade klarat oss utan

”Maestro” Hans, vilken vi inte hade klarat oss utan

Vår maestro i detta tilltag var Hans Hansson som kompade fint på gitarr och ledde sången med bravur.  Hans är ju körsångare så viss vana fanns hos honom. Förmodligen höll vi inte samma mått och kvalitet som hans sångarbröder i Falu kvartettsångare med vi gjorde så gott vi kunde.

Vi började med ”Sul mare luccica” (Santa Lucia)  Det var väl inte rätt tidpunkt för luciasången men å andra sidan finns det gott om tid att träna på den.  Så kan man glassa lite med den kunskapen i december.  Vi fortsatte med ”Questa la storia” (Lyckliga gatan) Den var lite svårare och innehöll en väldans massa ord men med lite övningar och omtagningar tragglade  vi oss igenom även denna. Sista låten var ”Marina, Marina” (Marina Marina) och här hade vi prickat in något enkelt.  Den gled vi igenom utan större besvär.  Som stöd för hur sångerna skulle låta hade vi inspelningar från You Tube. Översättningar fanns också så nu är det upp till var och en att gå hem och förfina sångerna, lära sig betydelsen och vips har man en massa italienska glosor i bagaget.

Så drog vi oss sakteliga hemåt i vår/vintermörkret.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.