Operakväll onsdag den 27 april 2022

Äntligen börjar det bli vår.  Ljuset ute återvänder till oss.  Dagarna blir längre och längre och vi fröjdas däråt.  Men gör vi då?  Jo vi kryper in i en matsal som för kvällen har förvandlats till en operasalong.  Vi täpper till alla inkommande ljuskällor som fönster och dörrar.  Vi drar ner jalusier bara för att få det så mörkt som möjligt.  Och allt detta gör vi för att få uppleva opera.

bänkade i mörkret

Vårt program den 27 april var italiensk opera med kompositören Rossini.  Denna gången blev det ”Barberaren i Sevilla”.  Vi bänkade oss och efter en kort redogörelse om opera i allmänhet fick vi också i snabba drag sätta oss in i handlingens början.  Vi njöt i fulla drag.  Barberaren i Sevilla är en komisk opera och den lockade till många skratt samtidigt som vi njöt av sång, musik och framförande.

I pausen fanns det små piroger och vin att njuta av.  Då blev det också en stunds trivsam samvaro mellan deltagarna.  Lite mingel hör ihop med en operaföreställning.

Sedan var det dags att starta operan igen.  Tre ringningar och alla satt åter på sina platser.  Operan rullade på till det lyckliga slutet då greven får sin älskade flicka av folket.

Vi tackar Tersens gemensamhetsboende för att de gjorde detta möjligt. Ett särskilt tack till Adde och Lo som fixade både med stolar och tekniken.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.